Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ - 15 ΛΕΠΤΑ ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε έχει αναρτηθεί στο YouTube με τον τίτλο «Πεδίο Μάχης Συρία – Άνδρες εναντίον αεροπλάνων»...

Η Συριακή Πολεμική Αεροπορία επιτίθεται – 15 λεπτά σκληρό βίντεο

Από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στη Συρία οι περισσότερες απώλειες έχουν προκληθεί από βομβαρδισμούς πυροβολικού και τις άγριες επιθέσεις της...
Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας είτε ως αεροπορικές επιδρομές είτε ρίχνοντας τις περιβόητες βόμβες βαρέλια.

Μέχρι τα μέσα του 2012 η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας είχε εμπλακεί στις μάχες σε δευτερεύουσες αποστολές, χωρίς να βάλει εξ ουρανού. Η κατάσταση, ωστόσο, άλλαξε δραματικά από τον Ιούλιο του 2012, όταν η κυβέρνηση της Συρίας αποφάσισε να βομβαρδίσει τις θέσεις των αντιπάλων της, ακόμα κι αν αυτές ήταν μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Πλέον οι αεροπορικές επιδρομές της Συριακής Αραβικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι ο πιο αποτελεσματικός και κοινός τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλοι αριθμοί ενόπλων αντικυβερνητικών, τζιχαντιστών ή της λεγόμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης. Μόνο τον Οκτώβριο η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας εξαπέλυσε συνολικά 1.592 επιθέσεις στις περιοχές της χώρας που ελέγχουν οι ένοπλοι.

Οι αντικυβερνητικοί στην πραγματικότητα δεν έχουν τρόπο να αμυνθούν απέναντι στις αεροπορικές επιδρομές. Ειδικά μετά την άρνηση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν τους «μετριοπαθείς» με αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger και αντιαεροπορικά κανόνια, από τον φόβο μην πέσει αυτός ο οπλισμός στα χέρια των τζιχαντιστών. Η μόνη τους άμυνα είναι τα αντιαεροπορικά πυροβόλα ZU-23. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό, οι μετριοπαθείς αγοράζουν αντιαεροπορικά από την Κίνα αλλά και από λαθρέμπορους όπλων που τους παρέχουν ρωσικό οπλισμό. Με αυτά κατάφεραν να ρίξουν κάποια αεροπλάνα και ελικόπτερα.


Οι αντικυβερνητικοί ακολουθούν μια άλλη στρατηγική για να καθηλώσουν τη Συριακή Πολεμική Αεροπορία. Επιτίθενται στα πολεμικά αεροδρόμια και προσπαθούν να τα καταλάβουν από το έδαφος. Αυτός είναι και ο λόγος που οι σκληρότερες μάχες στη Συρία έχουν γίνει και γίνονται γύρω από αεροπορικές βάσεις.

Η δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας δεν είναι αμελητέα. Διέθετε συνολικά πριν την έναρξη του εμφυλίου 760 πολεμικά αεροσκάφη και 60.000 άνδρες. Τα μαχητικά των Σύρων είναι ρωσικά, όπως MiG-21, MiG-23, MiG-25, Mig-29, Su-22, Su-24 και ελικόπτερα Mi-8, Mi-17 και το Mi-24.

Η αδυναμία των συριακών μαχητικών είναι ότι επειδή δεν είναι εκσυγχρονισμένα, αναγκάζονται να πετούν χαμηλά, οπότε γίνονται στόχοι και πιο ελαφρών όπλων από το έδαφος. Επίσης υστερούν σε πυρομαχικά και πολεμοφόδια. Συνήθως ένα αεροπλάνο όταν σηκώνεται μπορεί να κάνει μια βολή και υποχρεούται να επιστρέψει στη βάση του.

Το βίντεο που θα δείτε αποτελεί μια ενδιαφέρουσα συρραφή από αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς της Συριακής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον ενόπλων κυβερνητικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου