Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΟ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΜΟΡΑ

Την Κυριακή το βράδυ, την ώρα της φαστ-τρακ συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους, με τους υπουργούς να καταθέτουν νομοτεχνικές βελτιώσεις και να κάνουν δεκτές βουλευτικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής πιο γρήγορα και από τη σκιά τους… 

(ν)τροπολογία

Δεν ήταν όμως ένα μεμονωμένο περιστατικό ή μια στιγμή αλλοφροσύνης μιας κυβέρνησης που...
όπως οι μαφιόζοι που εκτελούν συμβόλαια, έπρεπε να εκτελέσει τους εναπομείναντες εργαζόμενους ψηφίζοντας τις εντολές της Τρόικας πριν τα μεσάνυχτα. Ήταν μάλλον το «μεγάλο φινάλε» μιας κακοστημένης παράστασης που παίζεται εδώ και πολύ καιρό. 

Με πρωταγωνιστές τους υπουργούς και τους βουλευτές της, η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα έχει στήσει ένα «γαϊτανάκι» τροπολογιών, οι οποίες εντάσσονται σε άσχετα νομοσχέδια, στο παρά πέντε της ψήφισής τους, προκειμένου να βγάλουν «λάδι» ημέτερους, να κουκουλώσουν σκανδαλώδεις διαδικασίες και να νομοθετήσουν καθεστώς ατιμωρησίας για πράξεις που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον. Πλάι στις αντιδραστικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τους μνημονιακούς νόμους του ενός (!) άρθρου, τους νόμους που ψηφίζονται ενώ ακόμη και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής τούς κρίνει πρόδηλα αντισυνταγματικούς, η φάμπρικα των τροπολογιών αποδεικνύει τον ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας στα χέρια της κυβέρνησης Σαμαρά.

Ποιοι υπουργοί έχουν κάνει τις τροπολογίες επιστήμη προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων; Ποιοι γαλάζιοι βουλευτές προωθούν τροπολογίες σε μια προσπάθεια να βολέψουν ημετέρους; Πως διαμορφώνεται καθεστώς «ασυλίας» απέναντι σε ποινικές πράξεις για υψηλόβαθμους κρατικούς υπαλλήλους;

Ο Σ. Λάτσης και ο Β. Βαρδινογιάννης γλιτώνουν πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ. Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ και άλλοι «πρόθυμοι» να βοηθήσουν στο ξεπούλημα της χώρας αποκτούν ασυλία για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους. Κάθε είδους παρανομία μπορεί να ξεπλυθεί από τη βιομηχανία τροπολογιών που έχει στήσει η κυβέρνηση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου