Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΑΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ

Δεν είναι και σύνηθες φαινόμενο, ο εξ απορρήτων του Α. Σαμαρά να καρφώνει τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως «μικρόνοα, φοβισμένο, πούστη», καθώς και το μισό υπουργικό συμβούλιο και τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας και του Πολίτη, στους "προνομιακούς" συνομιλητές του...


« ...Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγουε προσωπικής ευθιξίας υπέβαλα την παραίτησή μου και ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε».

Τελικά ο Tάκης Μπαλτάκος, ο αντικομμουνιστής, ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, ο σύμβουλος και εξ απορρήτων του Α, Σαμαρά, μας δουλεύει χοντρά, όπως... οι κουτσομπόλες γειτόνιοσες μετά από «αρμένικη  βίζιτα» ζητούσαν συγγνώμη από την... οικοδέσποινα.

Ο Τάκης Μπαλτάκος, ο ακροδεξιός, ο ορκισμένος εχθρός της Αριστεράς, ο φίλος του πρωθυπουργού, ο Λάκων στη σκέψη και στον λόγο, μας δουλεύει χοντρά. Ovτως προκλήθηκε αναστάτωση, «έγινε κατολίσθηση και έπεσε κάνας βράχος» - δεν είναι και σύνηθες φαινόμενο, ο εξ απορρήτων του Α. Σαμαρά να καρφώνει τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως «μικρόνοα, φοβισμένο, πούστη», καθώς και το μισό υπουργικό συμβούλιο και τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας και του Πολίτη, στους προνομιακούς συνομιλητές του, αφού θεωρούσε τη Χρυσή Αυγή ως ενδεχόμενη δύναμη που μπορούσε να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία.

O Τάκης Μπαλτάκος ως alter ego του Α. Σαμαρά ήταν ο θιασώτης του ακροδεξιού ανσίγματος, ο μένιορας και φίλος του πρωθυπουργού, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών, εκείνος που ο πρωθυπουργός τού έλεγε «είσαι μαλάκας...». Τέτοια οικειότητα, ήθos και ύφος εξουσίας, αντάξια ενός πρωθυπουργού και του πρώτου τη τάξει συμβούλου του.

Ο Tάκης Μπαλτάκος είναι μεγάλος, ένας σύγχρονος Μακιαβέλι, πιστός στον αρχηγό σύμβουλος, ένας κινηματογραφικός «διπλός πράκτορας», «ένα καρφί» όπως θα λέγαμε στη σαλονάτη αργκό, αφού η πεζοδρομιακή είναι προνόμιο του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος

Ομως «ο θόρυβος» έσπασε τα πρωθυπουργικά ακουστικά τύμπανα. Γιατί πλέον υπερέβη το πρόσωπο «Τάκης» και απέκτησε ταυτότητα, εκείνη του Αντώνη Σαμαρά. Aυτός που «βγαίνει στη σέντρα» είναι ο iδιos ο πρωθυπουργός, όσο και αν προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από μια ρηχή και ευτελή δήλωση ότι «αν είναι έτσι δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο Π. Μπαλτάκος».

Και «ακουμπάει» και τον έτερο κυβερνητικά εταίρο, το ΠΑΣΟΚ, που προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει τα ακροδεξιά «ανοίγματα» του Α. Σαμαρά. Είναι σαφές ότι η παραίτηση του Τ. Μπαλτάκου δεν λυτρώνει την κυβέρνηση, αντίθετα την καθιστά υπόλογη στον ελληνικό λαό για τις μεθοδεύσει της και τις στοχεύσεις της. Και πάνω από όλα, θέτει θέμα δημοκρατίας και λειτουργία των θεσμών.

Πλέον ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν μπορεί να τις εγγυηθεί.

"Εφημερίδα των Συντακτών"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου