Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ... ΗΛΙΘΙΟΙ ή ΑΝΙΚΑΝΟΙ???

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, «αντικομμουνιστής» κατά δήλωσή του, απο­λογείται στον Ηλία Κασιδιάρη για τις ποινικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής... 


του ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Απολογούμενος υποστηρίζει ότι βου­λευτές της Χ.Α. αποφυλακίστηκαν λόγω έλλειψης στοιχεί­ων και οι υπόλοιποι μπήκαν στη...
στενή επειδή οι δικαστές ήταν μιλημένοι από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δη­μόσιας Τάξης. Ο ίδιος ο Μπαλτάκος παραδέχτηκε ότι είπε όλα αυτά, αν και επιχείρησε να δικαιολογήσει τη στάση του με έναν νεφελώδη τρόπο.

Ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο άνθρωπος για τις λεπτές κυβερνητικές αποστολές, αυτός που πάντα είχε πρόσβαση - ίσως πρώτος, ίσως μόνος - σε απόρρητο και άκρως ευαίσθητο κυβερνητικό υλικό, εμφανίζεται να λοι­δορεί και να ευτελίζει και εκθέτει έναν πρωθυπουργό, δύο υπουργούς και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Κι όμως, δεν αποπέμπεται αυθωρεί, αλλά φεύγει μόνος του, σαν κύ­ριος, μερικές ώρες ύστερα από τη δημοσιοποίηση της συ­νομιλίας του και μάλιστα, όπως είπε στη Βουλή μια βουλευ­τής της Ν.Δ., με δική του απόφαση και για... άσχετο λόγο!

Λίγο αργότερα ο γιος του Μπαλτάκου μπουκάρει στη Βουλή ανενόχλητος και δέρνεται με χρυσαυγίτες βουλευτές μετατρέποντας το Κοινοβούλιο σε αρένα.

Έως το βράδυ γίνεται γνωστό ότι υπάρχουν και άλλες συνο­μιλίες Μπαλτάκου, ενδεχομένως καταγεγραμμένες, για τις οποίες υπάρχει τεράστια ανησυχία.


Κάπως έτσι μια ολόκληρη κυβέρνηση βρίσκεται αγρίως εκτε­θειμένη, όποια και αν είναι η αλήθεια. Είτε επειδή πράγμα­τι συνωμότησε είτε επειδή ένας από τους πλέον έμπιστους και προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού βρέθηκε να μι­λάει για καθοδήγηση και αναξιοκρατία στη Δικαιοσύνη ευτελίζοντας και αυτήν και την κυβέρνηση.

Προφανώς το τι έχει πράγματι συμβεί δεν είναι ακόμη ευκρι­νές. Ωστόσο το βέβαιο είναι ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ίδιος ο Σαμαράς έχουν τεράστια ευθύνη.
 

  • Αν έσπευσαν χωρίς στοιχεία να διώξουν τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να μην τους κόβει ψήφους, τότε είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι.           
  • Αν έσπευσαν να «γλυκάνουν» τη Χρυσή Αυγή και να διαπραγματευθούν μαζί της μετά τις διώξεις, τότε είναι απατεώ­νες.
  • Αν ο Μπαλτάκος έχει αυτονομηθεί, όπως διέρρεε το Μαξίμου, τότε είναι ηλίθιοι και ανίκανοι.

Διαλέγετε και παίρνετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου