Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ - ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Σκηνές χάους και πολέμου κυριαρχούν στο Κίεβο όπου εννέα αστυνομικοί δολοφονήθηκαν από τους φιλοδυτικούς εξτρεμιστές σε μια νύχτα που όμοιά της έχει να ζήσει η πρωτεύουσα της Ουκρανίας από τον Β'ΠΠ...

http://images.watchit.gr/?h=383&w=600&src=http://www.newsit.gr/files/Image/2014/02/19/KIEV/ukraine1.JPG

Ακόμη, 135 αστυνομικοί  νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, οι περισσότεροι με τραύματα από πυροβόλα όπλα 35 εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Στα χέρια των φιλοδυτικών εξτρεμιστών έχουν...
περιέλθει και ΑΚ-47 πυρά από τα οποία δέχθηκαν ΤΟΜΑ της αστυνομίας.

Ένας πόλεμος (ο εμφύλιος) είναι προ των πυλών της Ουκρανίας, ένας άλλος (αυτός ανάμεσα σε Ευρώπη και Ρωσία) έχει ξεκινήσει. Στη μέση θύματα, "παράπλευρες απώλειες" για κάποιους, οι πολίτες της χώρας.
Εκρήξεις, φωτιές, βόμβες μολότοφ, επιχειρήσεις της αστυνομίας για να αδειάσουν την πλατεία Μαϊντάν (Ανεξαρτησίας) ή Μέκκα της διαμαρτυρίας όπως την αποκαλούν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, αποκάλυψε το ξημέρωμα στην Ουκρανία. Από τη μια πλευρά οι ειδικές δυνάμεις και από την άλλη διαδηλωτές με κράνη και ρόπαλα, πίσω από οδοφράγματα. Το σκηνικό της βίας συμπληρώνεται από φωτιές και πυκνούς καπνούς.

Άγρια νύχτα
Οι εκκλήσεις σε γυναίκες και παιδιά να φύγουν από την πλατεία Ανεξαρτησίας, συνεχείς. Από τα μεγάφωνα ακούγεται ο εθνικός ύμνος και η αστυνομία να ξεκινά επιχείρηση εκκαθάρισης περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα.

Η νέα επιχείρηση των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων ξεκίνησε με τη ρίψη δεκάδων δακρυγόνων και αναισθητικών κροτίδων που δημιούργησαν αποπνικτικές συνθήκες στην ήδη πολύ βαριά ατμόσφαιρα στο κέντρο του Κιέβου.
Ήταν η δεύτερη επίθεση. Σε εκείνη που προηγήθηκε, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Γιαννούκοβιτς: Ξεπεράσατε τα όρια!
Μετά τη νέα συνάντηση με την αντιπολίτευση που κατέληξε σε ναυάγιο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, απηύθυνε διάγγελμα στο λαό της Ουκρανίας. 

LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ

Live streaming video by Ustream Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγόρησε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης ότι κάλεσαν τους "ριζοσπάστες της πλατείας της Ανεξαρτησίας σε ένοπλο αγώνα" πριν καν αρχίσει η σημερινή κοινοβουλευτική συνεδρίαση "που θα μπορούσε να εγκρίνει τους νόμους, οι οποίοι θα αλλάξουν την Ουκρανία".

"Απέκλεισαν το Κοινοβούλιο και απαίτησαν όλη την εξουσία για την αντιπολίτευση και αμέσως", τόνισε ο Γιανουκόβιτς στο διάγγελμά του προς το έθνος τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

ΠΗΓΕΣ: NEWSIT & DEFENCENET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου