Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΣΠΑΕΙ Η ΟΜΕΡΤΑ - ΟΠΛΑ ΣΕ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Ο αρχηγός ήξερε τα πάντα, ακόμα και για τη δολοφονία Φύσσα λένε οι δυο νέοι μάρτυρες - Εντολή Μιχαλολιάκου για τη δολοφονία δυο πρώην μελών και για... εξόντωση μεταναστών - Υπαρχηγοί οι Κασιδιάρης και Παναγιώταρος και «ταξίαρχος» ο Χρήστος Παππάς - Ιερέας ναού στη Νίκαια έδινε λεφτά από το... παγκάρι στη Χρυσή Αυγή - Εταιρία ζυμαρικών διέθετε τρόφιμα στην οργάνωση...

Αποκαλύψεις που «καίνε» τους υπόδικους βουλευτές Ηλία Παναγιώταρο και Ηλία Κασιδιάρη αλλά και ακόμη δυο εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο έρχονται στο φως.
Πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής «σπάνε» την ομερτά και μιλούν για πρόσωπα και καταστάσεις στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση. Μιλούν για υποθέσεις που όλοι γνώριζαν, αλλά κανείς δεν είχε στοιχεία.  Αποκαλύπτουν τις σχέσεις της οργάνωσης με την αστυνομία αλλά...
Και την εκκλησία, για τη δομή της, με μοναδικό αρχηγό τον Νίκο Μιχαλολιάκο και υπαρχηγούς του τον Ηλία Κασιδιάρη (πρώτος) και Ηλία Παναγιώταρο (δεύτερος). Ο Χρήστος Παππάς ονομάζεται «ταξίαρχο» και με τον αρχηγό καλούσε τα μέλη να σκοτώνουν μετανάστες χωρίς έλεος.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε... ιδεολογικό (ναζιστικό) προσανατολισμό και μάθαινε στα μέλη πως να χαιρετούν και να ναζιστικά, ενώ εμπλέκουν δυο βουλευτές τα ονόματα των οποίων δεν είχαν μέχρι τώρα εμπλακεί στην υπόθεση.

«Ο Γ. Γ. με έμαθε να σκοτώνω. Ο Κασιδιάρης μας έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες με ναζιστικό προσανατολισμό και μας δίδαξε βηματισμό στρατιωτικού τύπου και ναζιστικούς χαιρετισμούς», λέει ο μάρτυρας και προσθέτει πως τίποτα δε γινόταν εν αγνοία του αρχηγού. «Όλες οι εντολές Πατέλη ήταν στην πραγματικότητα εντολές του Λαγού, ο οποίος είχε πάρει εντολή από τον Κασιδιάρη».

Οι νέες αποκαλύψεις δεν αποκλείεται να φέρουν τους Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρο ξανά στο ανακριτικό γραφείο για συμπληρωματική κατάθεση. Πλέον, δε μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία της σύλληψης και πρέπει να αρθεί πρώτα η βουλευτική ασυλία τους. Ο «μάρτυρας Γ» είναι εκείνος που αποκαλύπτει πως υπήρχε εντολή «να φάνε τον Φύσσα» και πως η δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι ήταν «αποφασισμένη» και με έγκριση του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον "φάνε". Αυτό ήταν εν γνώσει του Κασιδιάρη και είχε την έγκριση του Μιχαλολιάκου», φέρεται να έχει καταθέσει.


Ο παπάς, τα λεφτά και τα ναρκωτικά
Η Χρυσή Αυγή διαθέτει χορηγούς, λέει ο «μάρτυρας Γ» και αποκαλύπτει στην κατάθεσή του πως «έπαιρναν τρόφιμα από την εταιρία ζυμαρικών, από μεγάλη ελληνική ανώνυμη εταιρία, η οποία τους έδινε ποσότητες τροφίμων δωρεάν. Επίσης, μια φορά σε διανομή συσσιτίου μοίραζαν περίπου έναν τόνο ψάρια γαύρο, πιθανόν από την ιχθυόσκαλα».

Αποκαλύπτει επίσης ότι κάποιος ιερέας από τον ναό του Αγίου Νικολάου στη Νίκαια έδινε στην οργάνωση μετρητά από τα έσοδα του ναού και τρόφιμα που έδιναν οι πιστοί στην εκκλησία.

Ο μάρτυρας αποκαλύπτει ακόμη και διακίνηση ναρκωτικών στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας και μιλά για πρόσωπο που διακινούσε διεγερτικό τύπου κοκαΐνη για να βγάλει χρήματα.

Η εκπαίδευση στο Χαϊδάρι
Η εκπαίδευση των μελών της Χρυσής Αυγής στη σκοποβολή γινόταν σε ανοιχτό χώρο δίπλα από το σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι «για να μην τραβήξουν οι δικοί μας πυροβολισμοί την προσοχή της αστυνομίας. Στη βολή συμμετείχαν περίπου 20 άτομα, γυναίκες και άνδρες, εκ των οποίων ο ένας υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. Συχνάζει σε καφέ στους Αμπελόκηπους», λέει ο μάρτυρας. Όπως αναφέρει το Έθνος, ο ίδιος σημειώνει πως ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου καφέ στους Αμπελόκηπους είναι διορισμένος υπάλληλος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως η Χρυσή Αυγή διαθέτει αποθήκη στον Ασπρόπυργο, κοντά στην Αττική Οδό, όπου κρύβει τον οπλισμό της. «Γνωρίζω ότι με εντολή Πατέλη μεταφέραμε κοντάρια, ασπίδες, πιστόλια, πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες κ.α.».

Περιγράφει επίσης ένα περιστατικό τον Ιούνιο του 2012, όταν με διαταγή του Γιώργου Πατέλη, 15 άτομα μπήκαν σε σπίτι μεταναστών στη Νίκαια και τους χτύπησαν. Ο μάρτυρας λέει πως ο βουλευτής Γ. Γ. «μου έδωσε συγχαρητήρια».
Ο «μάρτυρας Γ» εκτός από τον βουλευτή Γ. Γ. εμπλέκει και ακόμη ένα πρόσωπο, τον Γ. Α., εκπαιδευτή στις δοκιμασίες των νέων μελών μαζί με τον Γιώργο Πατέλη. Ο Γ. Α. είναι γνωστός στις αρχές από την ένταξή του σε ποδοσφαιρικούς συνδέσμους και ήταν ιδιαίτερα «ενεργός» στα γήπεδα. Μέχρι στιγμής δεν είχε σχετιστεί με την υπόθεση και δεν είχε κληθεί να καταθέσει. 

«Έριξαν μετανάστες στη θάλασσα και οι αστυνομικοί γελούσαν»
Ο δεύτερος μάρτυρας («μάρτυρας Δ») «καίει» έναν δεύτερο βουλευτή που δεν έχει εμπλακεί στην υπόθεση μέχρι τώρα, κατονομάζει ως υπεύθυνο Κορινθίας τον Ηλία Παναγιώταρο και ως «αναμφισβήτητο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής τον Ηλία Κασιδιάρη».
Όπως λέει στην κατάθεσή του που παρουσιάζει Το Έθνος, ο βουλευτής «άρχισε να δείχνει αλαζονική συμπεριφορά, θεωρώντας πως δεν υπόκειται στους νόμους και καθόριζε την κομματική πολιτική σε όλο το νομό. Όλοι οι πυρήνες του νομού αναφέρονται σε αυτόν και εκτελούν τυφλά τις εντολές του. Υπάρχει στρατιωτική δομή και οργάνωση, απόλυτη πειθαρχία στις εντολές των πυρηναρχών και του βουλευτή, ο οποίος αναφέρεται ευθέως στον αρχηγό του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο», λέει.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο βουλευτής έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Zastava 635, ενώ αποκάλυψε πως η Χρυσή Αυγή διατηρεί κρυμμένο οπλισμό σε μοναστήρι στις Αρχαίες Κλεωνές.

Στο ίδιο σημείο, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία, τα μέλη του κόμματος έχουν κρύψει τρόφιμα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης! «Ξέρω ακόμα ότι κάποια στελέχη εν γνώσει της ηγετικής ομάδας πουλούσαν προστασία σε καταστήματα της Κορίνθου, του Κιάτου και του Ξυλόκαστρου», λέει. 

Αναφέρει περιστατικά επιθέσεων σε μετανάστες από στελέχη της Χρυσής Αυγής σε Βραχάτι, Κόρινθο, Νεμέα, Κιάτο, Αρχαίες Κλεωνές και άλλα μέρη. Μιλάει για «γενική κατεύθυνση να «τιμωρούνται» οι παράνομοι μετανάστες», ενώ ο βουλευτής όχι μόνο δεν αποδοκίμαζε αλλά «είχε πει ότι από τη στιγμή που δε μπορεί να τους διώξει το κράτος, θα τους κάνει τη ζωή δύσκολη η ΧΑ».
Ο μάρτυρας περιγράφει ένα περιστατικό από το καλοκαίρι του 2012, όταν στο λιμάνι της Κορίνθου 30 μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε 5-6 μετανάστες και τους πέταξαν στη θάλασσα «έτσι για πλάκα», όπως λέει. «Μετά από πέντε λεπτά έφθασε η ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία δεν έκανε τίποτα και γελούσε με αυτό που έβλεπε»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου