Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΚΙΠΑ (που δεν φόρεσε) ΕΙΝΑΙ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΕΝΟΣ ΜΑΣΚΑΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ

ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ..

του ΓΙΑΝΝΗ ΚΤΕΝΑ
 
Ο Α.Σαμαράς, μετά τις ΗΠΑ, κατευθύνεται ολοταχώς στο Ισραήλ σε μια ασυνήθιστα απροκάλυπτη επιχείρηση πλήρους πολιτικοστρατιωτικής και ενεργειακής παράδοσης της χώρας (αλλά και της Κύπρου!) στον αμερικανοϊσραηλινό άξονα.
Ολόκληρο, σχεδόν, το Υπουργικό Συμβούλιο της χώρας μετακομίζει μαζί με τον πρωθυπουργό στο Τελ Αβίβ, ενώ τους ακολουθούν τα μισά στελέχη του κράτους και ένα πρωτοφανές πλήθος επιχειρηματιών. Διπλωματικοί κύκλοι, έλεγαν ότι δεν γνωρίζουν ποτέ μια τέτοια...
Πολυπληθή αντιπροσωπεία κορυφής σε πολιτικό, κρατικό και επιχειρηματικό επίπεδο να έχει ποτέ επισκεφθεί ξένη χώρα.
Είναι πρωτοφανές, επίσης, ότι την ίδια περίοδο θα διεξαχθούν δύο, μάλιστα, κοινές αεροπορικές ασκήσεις Ελλάδας – Ισραήλ τονίζοντας ότι δίπλα στην πολιτική, οικονομική και ενεργειακή συντελείται και η στρατιωτική παράδοση της χώρας στους ιέρακες του Ισραήλ, οι οποίοι χρησιμοποιούν το βάθος του FIR-Αθηνών για ασκήσεις προσομοίωσης με αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν.

Η κυβέρνηση Σαμαρά με τις τελευταίες επισκέψεις σε ΗΠΑ και τώρα σε Ισραήλ, ολοκληρώνει την πλήρη εγκατάλειψη της μεταπολεμικής πολιτικής της Ελλάδας που κρατούσε αποστάσεις από το Ισραήλ και προσέβλεπε σε στενές σχέσεις με τον αραβομουσουλμανικό κόσμο.
Είναι πολύ χαρακτηριστικό και αποκαλυπτικό ότι ενώ ο Α. Σαμαράς και σχεδόν όλη η κυβέρνηση επισκέπτεται το Ισραήλ, δεν έχει προγραμματισθεί καμμιά συνάντηση του πρωθυπουργού με την Παλαιστινιακή Αρχή στη Ραμάλα, πράγμα που έσπευδαν να πράξουν στο παρελθόν όλοι οι 'Ελληνες πρωθυπουργοί  που επισκέπτονταν το Ισραήλ και σχεδόν όλοι οι αρχηγοί κρατών και των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων. Ό,τι επιτρέπεται όμως να κάνουν τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά, απαγορεύεται να το κάνουν οι υπερυποτελείς δορυφόροι!

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτές οι επιλογές της "στρατηγικής" σχέσης με το Ισραήλ, αν δεν εμπλέξουν τη χώρα σε πολεμικές περιπέτειες, γρήγορα θα επιφέρουν βαρύτατο τίμημα με λύσεις τύπου Ανάν για την Κύπρο και την ουσιαστική διχοτόμηση με συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου