Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ

Που πήγαν οι Χρυσαυγίτες??? Τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι...

Την τελευταία εβδομάδα, με τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, μεγάλη εντύπωση προκαλεί η έλλειψη διάθεσης συμπαράστασης από τους οπαδούς της οργάνωσης. Η παρουσία τους είναι αναιμική, το προηγούμενο Σάββατο στη ΓΑΔΑ δεν βρέθηκαν πάνω από 200 άτομα να συμπαρασταθούν στον «αρχηγό» και τα πρωτοπαλίκαρά του και δεν είχαν μαζί τους ούτε ένα πανό. Τις επόμενες η κατάσταση ήταν ακόμα πιο απελπιστική, ελάχιστοι χρυσαυγίτες μπήκαν στον κόπο να πάνε...
Στη ΓΑΔΑ ή στην Ευελπίδων, αναθάρρησαν μόνο λίγο την Τετάρτη, όταν δεν προφυλακίστηκαν οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος. Την Τετάρτη το απόγευμα, όταν οδηγήθηκε ο Μιχαλολιάκος για να απολογηθεί, παρά την κινητοποίηση που έκαναν οι χρυσαυγίτες για να υπάρχει κόσμος που θα πίεζε μην προφυλακιστεί ο «αρχηγός», η ανταπόκριση ήταν και πάλι απογοητευτικοί, 150-200 άτομα παραβρέθηκαν, αν και η σελίδα της ΧΑ τους βρήκε χιλιάδες. 

Τα ξημερώματα της Πέμπτης που αποφασίστηκε η προφυλάκιση του «αρχηγού», 5-6 άτομα βρίσκονταν στα δικαστήρια για να του συμπαρασταθούν. Την Πέμπτη, όταν απολογούνταν ο Παππάς, η εικόνα ήταν ακόμα πιο απογοητευτική, 30-40 άτομα βρέθηκαν στην Ευελπίδων, εκ των οποίων 4-5 ήταν βουλευτές. Πού είναι το ένα εκατομμύριο οπαδοί που έλεγαν οι χρυσαυγίτες ότι τους ακολουθούν; Η μικρότερη αριστερίστικη ομάδα αν διωκόταν, περισσότερο κόσμο θα κινητοποιούσε.
 
Δύο θα μπορούσαμε να πούμε είναι οι λόγοι για τους οποίους ο κόσμος της ΧΑ δεν συμπαρίσταται στην ηγεσία της οργάνωσής τους, ο πρώτος, γι’ αυτούς που βρίσκονται πιο κοντά στη ΧΑ, είναι ότι γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι είναι εγκληματική οργάνωση και έχουν αντανακλαστικά υπόκοσμου, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, εξαφανίζονται γιατί φοβούνται να μη συλλάβουν και τους ίδιους. Ο δεύτερος είναι ότι ένας ευρύτερος κόσμος που μπορεί να τους ψήφισε, να φόρεσε ένα μπλουζάκι της ΧΑ, ή να έγραψε σε κάποιο σάιτ υπέρ της, αυτός ο κόσμος δεν έχει κινηματικά χαρακτηριστικά, δεν τα είχε πριν και ούτε η ΧΑ του τα καλλιέργησε. 

Αλλά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και έναν ακόμα λόγο, πως μπορείς να υπερασπιστείς έναν «αρχηγό» που στην απολογία του λέει ότι το βράδυ του φόνου έπεσε νωρίς για ύπνο και ξύπνησε την άλλη μέρα το μεσημέρι! Που στην απολογία του αποκηρύσσει το ναζισμό και καταδικάζει τη βία, αλλά μόλις βγει από τα δικαστήρια και έχει μάθει ότι θα προφυλακιστεί φωνάζει, «Ζήτω η Νίκη» (δηλαδή το χιτλερικό «sieg heil»). Μάλλον ισχύει το «ανάλογα με τον αρχηγό και οι οπαδοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου