Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ... Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

Η κινητικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και η υπερσυγκέντρωση πολεμικών πλοίων από ανταγωνιζόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, παραπέμπουν σε προετοιμασία για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης ενάντια στη Συρία, ενδεχόμενα και το Ιράν. 
 
Οι ανταγωνισμοί με επίκεντρο τις δύο αυτές χώρες, περιορίζονται προς το παρόν στο παρασκήνιο εντός της Συρίας και στο επίπεδο της διπλωματίας. Οι τακτικισμοί όμως στο στρατιωτικό πεδίο, όσο κι αν αποτελούν κομμάτι ενός ακήρυχτου πολέμου, φέρνουν πιο κοντά το ενδεχόμενο να υπάρξει επέμβαση και γενικευμένη σύρραξη στη γειτονιά μας. Η καπιταλιστική κρίση που βαθαίνει, ο ανταγωνισμός για τους δρόμους και τις πηγές ενέργειας, οι περιφερειακές αντιθέσεις και τα σχέδια για τη «Νέα Μέση Ανατολή», είναι προσάναμμα ικανό να ανάψει τη φωτιά του πολέμου.
 
Ο λαός δεν πρέπει να υποτιμήσει την κλιμακούμενη παρουσία και... 
 
Διέλευση ΝΑΤΟικών και αμερικάνικων στρατιωτικών πλοίων από τη χώρα μας, με κατεύθυνση την περιοχή της Αν. Μεσογείου, του Περσικού Κόλπου και των στενών του Ορμούζ. Δεν πρέπει να προσπεράσει σαν δεδομένη την υπερδραστηριότητα που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη, την ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται η Σούδα, ύστερα από αίτημα των ΗΠΑ, τις ασκήσεις συνεκπαίδευσης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με Ισραηλινούς, Αμερικάνους, ακόμα και Καταριανούς στρατιώτες. Ούτε πρέπει να αδιαφορήσει για τις πυκνές επαφές αξιωματούχων των ΗΠΑ με στελέχη της κυβέρνησης, όπου τίθεται με έμφαση το «ενδιαφέρον» για τις εξελίξεις στην περιοχή και τη συμβολή της Ελλάδας.
 
Ενας ενδεχόμενος πόλεμος θα σκορπίσει δυστυχία.  
Θα δημιουργήσει νέες εστίες έντασης και συρράξεων, φτώχειας και εξαθλίωσης για το λαό, θα μεγαλώσει τα μεταναστευτικά ρεύματα και τον ξεσηκωμό. Κάθε άμεση ή έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας θα μετατρέψει το λαό σε θύτη και θύμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες. Το έδαφος, ο αέρας και τα λιμάνια της Ελλάδας, είναι «όπλα» χωρίς τα οποία καμιά στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή μας δεν μπορεί να στεφθεί με επιτυχία για τους ιμπεριαλιστές. Και κυρίως η βάση της Σούδας που χωρίς αυτήν δύσκολα γίνεται πόλεμος στη γειτονιά μας. Από εδώ προκύπτουν τα αυξημένα καθήκοντα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά των εργαζόμενων και του λαού στην Ελλάδα, για την αποτροπή κάθε συμμετοχής της χώρας σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο.
 
Τα αιτήματα να κλείσει και να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας και κάθε άλλη υποδομή από τους ιμπεριαλιστές, να μην υπάρξει καμιά διευκόλυνση και καμιά ελληνική συμμετοχή σε μια πιθανή επέμβαση στη Συρία ή το Ιράν, να φύγει το ΝΑΤΟικό στρατηγείο από τη Θεσσαλονίκη, να αποσυρθούν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις από τα κατοχικά μέτωπα όπου Γης, είναι ανάγκη σήμερα να αγκαλιαστούν από ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις. Ολ' αυτά να βρεθούν στο επίκεντρο της πάλης ενός ρωμαλέου και μαζικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, που θα καθορίσει τις εξελίξεις, θα δυσκολέψει τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, θα εμπνεύσει τη λαϊκή πάλη και την αλληλεγγύη με τα κινήματα σε άλλες γειτονικές χώρες. Η Ελλάδα να φύγει από το ΝΑΤΟ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου